Bachl PIR (poliizacijanurat) toplinska izolacija – svestrana i snažna

Jedinstvena i specifična svojstva toplinske izolacije, izvanredne fizikalne i tehničke karakteristike čine Bachl PIR modernom visokovrijednom toplinskom izolacijom za na svim područjima toplinske zaštite.
Toplinska izolacija od PIR tvrde pjene mogu se koristiti u svim područjima u građevinarstvu, od toplinske izolacija kosih krovova, ravnih krovova, zidova, podova, stropova, zatim kao toplinska izolacija okvira prozora te kao ispuna u panelima za industrijske objekte.

Bachl PIR proizvodi od tvrde poliizacijanuratne pjene je toplinska izolacija koja se sastoji od milijardu malih zatvornih ćelija, koje smanjuju prijenos topline odnosno hladnoće na minimum – što čini idelna svojstva za visokovrijednu toplinsku izolaciju.
Za obradu i ugradnju PIR izolacijskih ploča na gradilištu nisu potrebni posebni alati. Izolacijske ploče mogu se vrlo lagano rezati, piliti, bušiti i brusiti. Čak i s pločama velikog formata ploča, zbog njihove male težine, manipulacija na gradilištu je vrlo jednostavna i lagana. PIR ploče se ne tope i zbog toga ih nije moguće rezati vrućom žicom.

Rubovi PIR ploča mogu se obraditi tako da se ploče spajaju preklopom odnosno tehnikom pero-utor, te se na taj način eliminira mogućnost nastanka toplinskih mostova.  Uzimajući u obzir strukturu zatvorenih ćelija, ploče su zrakonepropusne i vodonepropusne. Na temelju visoke tlačne čvrstoće i čvrstoće na savijanje ploče su dimenzijski stabilne i pod opterećenjem.  PIR ploče su obostrano kaširane ili alu-folijom ili mineralnim flisem, što je ujedno i zaštita od oštećenja prilikom transporta i ugradnje.

Nešto više o PIR izolacijskom materijalu

Ekologija – Deklaracija o zaštiti okoliša

U više europskih zemalja  građevinski proizvodi su ocijenjeni prema Deklaraciji  o zaštiti okoliša. U Njemačkoj je navedeno da je u skladu s ISO 14001: 2000 standardiziranom izjavom o zaštiti okoliša (ISO 14025), i to u skladu s odredbama Uredbe o zaštiti okoliša.