Ravni krov – informacije o Bachl EPS proizvodima za ugradnju na ravnom krovu

Ovdje se nalaze Bachl EPS proizvodi koji se koriste za toplinsku izolaciju ravnih krovova.  Pregledavajući meni i klikom na fotografiju proizvoda dobiti ćete detaljan opis tog proizvoda.

Bachl EPS proizvodi za toplinsku izolaciju ravnog krova

Ravni krovovi su krovovi sa malim nagibom (ca. 2%) i izvode se završnim hidroizolacijskim slojem. Ovakvi krovovi su u posebnoj mjeri izloženi različitim vremenskim uvjetima. Razlikuju se po tome da li su prohodni ili neprohodni. Prilikom izbora toplinske izolacije na ravnom krovu ta činjenica je vrlo važna i prema tome se definira vrsta i kvaliteta toplinske izolacije. Budući da se toplinske izolacija na ravnom krovu postavlja vrlo jednostavno i brzo, potrebno je također odabrati vrstu i debljinu toplinske izolacije da se dobije što bolji koeficijent prolaska topline ( U vrijednost što manja).

Postoji nekoliko mogućnosti ugradnje toplinske izolacije na ravnom krovu. Potrebno je držati se pravila građevinske fizike, i to posebno paropropustnosti.

  • topli krov – toplinska izolacija ispod hidroizolacije
  • obrnuti krov – toplinska izolacija iznad hidroizolacije
  • Duo krov – kombinacija postavljanje toplinske izolacije ispod i iznad hidroizolacije

Optimalna ugradnja toplinske izolacije na ravni krov svodi se na eliminiranje toplinskih mostova, ali i zadovoljavanja pravila vodonepropustnosti.