Kosi krov – informacije o Bachl EPS proizvodima za ugradnju na kosim krovovim

Ovdje se nalaze Bachl EPS proizvodi koji se koriste za toplinsku izolaciju kosih krovova – Bachl tecta-por izolacijski elementi.  Pregledavajući meni i klikom na fotografiju proizvoda dobiti ćete detaljan opis tog proizvoda.

Bachl EPS toplinska izolacija kosog krova

Krov služi kao zaštita od svih vremenskih uvjeta. Na temelju relativno velike površine krova, u odnosnu na ukupnu ovojnicu zgrade, nedovoljna toplinska izolacija krova značajno pridonosi gubicima topline zgrada. Budući da se topli zrak u prostoru uzdiži, a teži hladniji zrak pada prema podu, zbog nedostatne toplinske izolacije krova, gubici topline na krovu mogu biti i viši od 40% ukupnih gubitaka. Zbog toga treba uvijek težiti što boljoj toplinskoj izolaciji krova, tj. da je koeficijent prolaska topline (U vrijednost) što manji. Zbog toga bi se načela građevinske fizike trebala uvijek promatrati kroz toplinsku izolaciju. To osobito vrijedi i za načela zrakonepropustnosti i paropropustnosti.

Za izolaciju krova postoji nekoliko mogućnosti ugradnje toplinske izolacije:

  • iznad rogova
  • između rogova
  • iznad i između rogova
  • ispod rogova
  • između i ispod rogova

Optimalna ugradnja toplinske izolacije na krov svodi se na eliminiranje toplinskih mostova, odnosno sprječavanje nastanka kondenza na krovnoj konstrukciji i minimaliziranju toplinskih gubitaka.